marinainusa.blogg.se

CADILLAC RANCH

Publicerad 2013-02-24 06:48:13 i Vardag,

 
 
Ett riktigt road 66 stopp för att kolla in Cadillc bilarna nergrävda och spray målade mitt ute på ett fält. Hade en känsla om att mina fyra bästa vänner hade älskat att ta snygga bilder här... ! 
 
 
 

SNOW!

Publicerad 2013-02-24 06:39:49 i Vardag,

 
 
 
 
Två nya stater, snö och Dorothy's hus. Vi fick uppleva mycket och lite till de senaste dagarna. 
Så vi lämnade husbilen i Roswell, NM och tog bilen till Amarillo, TX där vi tog in på hotell för två nätter. Dagen efter var det dags för en dagstripp till Oklahoma och Kansas. Det var på riktigt den värsta körningen jag gjort i hela mitt liv. Fick köra 15 mph med en lastbil framför mig och en lastbil bakom mig på en väg helt bucklig av snö och is. Hade jag ökat farten hade jag inte längre haft kontoll över bilen utan hade istället flugit fram! Eftersom det inte brukar snö så himla mycket så har de inte heller investerat i att förbereda vägarna ordentligt.... så de hade bara kastat grus och snö på isen vilket resultrade i helt katastrofala vägar. En hel del olyckor fyllde vägen och det som skulle ta 3 timmar för oss tog 4,5 timmar... fick se snö och överlevde så allt gick bra ändå! Klappar mig på axeln för det faktiskt... 
 

CARLSBAD CAVERNS

Publicerad 2013-02-24 06:22:43 i Vardag,

 
 
 
 
Carlsbad Caverns. Kanske det mest unika och magnifika (?) jag sett hittills... Grotta i Texas som bildades för ca 250 miljarder år sedan och som har fått en plats på världs arvs listan. Gick runt och tog massa bilder även fast jag visste att bilderna inte skulle ge upplevelsen någon rättvisa. Om inget så får ni en ide om hur det såg ut. Rekommenderas starkt för den som planerat en tripp till Texas... ;) 

BILDER

Publicerad 2013-02-24 05:56:33 i Vardag,

En liten stad i Texas bjöd på den godaste Chilli soppan jag någonsin ätit! 
 
Snyggaste kycklingen! 
 
The Almo! 
 
LBJ library!
 
Lite bilder från den senaste veckan som jag inte kunnat ladda upp på grunt av skräpiga internet. Men eftersom vi befinner oss i alien saden Roswell så bjuds det på alien internet också.... heh.
 
 
 
 
 

CARLSBAD CAVERNS

Publicerad 2013-02-21 06:49:41 i Vardag,

Hej. Idag upplevde vi Carlsbad Caverns, vilket betyder att vi fick se den coolaste grottan i USA, eller kanske till och med världen! Tappade ordförmågan och hade svårt att beskriva hur otroligt magnifikt det var. Ska ladda upp bilder så fort vi kommer till ett modernt internet... även fast bilderna inte alls ger upplevelsen rättvisa. 
 
Annars så blåster det något extremt just nu här i New Mexico, hela husbilen skakar... hoppas vi inte flyger iväg haha! Imorgon lämnar vi husbilen för en 2 dagars tripp till Oklahoma och Kansas. Intressant! 

SAN ANTONIO

Publicerad 2013-02-18 04:39:19 i Vardag,

Jag lever!! Har inte haft datorn så har därför inte kunnat bjuda på bilder och text... vi befinner oss i San Antonio, Texas  hemma hos Brendas kompisar! Riktigt fint, stort Amerikanskt hus, med Texas-stuk på det hela. Älskar det. bortsett från det faktum att jag idag fick ta hand om 5 barn medan mammorna roade sig så har det varit en bra helg! Fick duscha i schystaste duschen och får sova i största rummet, själv, så jag är nöjd! Imorgon åker vi på en dagstripp till Austin och på tisdag är det dags för oss och lämna Texas för New Mexiko. 
 
Många amerikaner har talat om för mig mig att Texas är ingenting att ha. Men än så länge måste jag säga att jag älskar staten! Den är unik med sin historia och kultur vilket gör den intressant! :) 
 

HAPPY VALENTINE'S DAY

Publicerad 2013-02-15 06:24:00 i Vardag,

 
När jag sitter här, halv 12 på kvällen och ska försöka sumera min kväll i ord har jag ofta väldigt svårt att formulera mig och hitta de rätta orden för att beskriva vad jag upplevt samt beskriva hur jag känner. Hur känner jag? Sanningen är att jag inte riktigt vet. Hjärnan spelar en ett spratt och när man verkligen är så trött som jag är ger den inte dagen dess rättvisa betyg. Så jag ska försöka vara så positiv som möjligt. För negativ, det kan man vara i något annat liv. 
 
För att kompensiera för mitt shopping och mode sug (åh tönt) så sitter jag och fönstershoppar på nätet. Åh, en av många anledningar varför det ska bli så skönt att få leva normalt igen. Bara 5,5 månader. Bara 5,5. 
 
Idag var händelse rik i alla bemärkelser. Det faktum att jag knappt kommer ihåg vart jag befann mig i morse är lite sjukt, men jag kan berätta om en insident som hände precis när vi skulle lämna Houston. Vi befann oss på en bensinmack för att tanka bilen och köra upp den på "dollyn" (vad kallar man det på svenska?) som sedan är kopplad till husbilen... så vi gör det och när bilen är på (måste bara tala om att jag har lärt mig en hel del konstiga saker, en av dem är att jag kör upp bilen på denna konstiga grej helt perfekt) så ser jag att det ena däcket ser lite allmänt konstigt ut, så jag frågar automatiskt om det ska se ut så. Visar sig att vi hade fått punka på just det däcket och om inte jag hade konstaterat detta  eller hittat den mexikanske killen som hjälp hade vi inte kommit långt. Får jag någon stjärna idag? Så medan allt detta pågick hade vi en liten film insident som pågick bredvid oss där en man som rökte medan han tankade bilen blev utskälld av en kvinna och själva ägaren till macken. Tänk er ett riktigt mexikanskt slumområde i Texas där 3 människor står och svär och skriker på varandra medan tre personer försöker byta däck.... kunde verkligen inte låta bli och skratta när jag såg allt det! 
 
 
 
 
 
 

JOHNSON SPACE CENTER, HOUSTON TEXAS

Publicerad 2013-02-14 04:55:04 i Vardag,

 
 
 
Igår besökte vi Johnson Space Center, vilket därmed också toppade listan som min (än så länge) favorit besök på denna resa! Dessutom var det Antons 8-års dag! Är så fascinerad över rymden och hur människorna på centret jobbar och jag kan inte sluta förvånas över att vi faktiskt har kommit så långt i forskningen som vi faktiskt har! 
 
Idag var det dags för en tvättdag. Så jag tog med mig Anton som hjälp och så hade vi lite skola i tvättrummet.. livet som au pair? 
 

TEXAS

Publicerad 2013-02-12 03:43:57 i Vardag,

 
Ny stat idag! Texas! Lång dag i husbilen... förvånandevis gick de 6 timmarna med läxor och barn fort. Börjar jag vänja mig eller börjar de bli bättre? Förhoppningsvis båda! 
 
 
 
 
 

SÖNDAG

Publicerad 2013-02-11 04:04:00 i Vardag,

Söndag! Vilket får mig att undra vart du tagit vägen Sofie? Hade en skype date planerat idag, men du verkar vara försvunnen vännen? Blir orolig! * Så har inte haft för mig så mycket idag. Hunnit konstatera att det är grymt konstigt att jag utan eftertanke kan säger att jag imorgon kommer befinna mig i Huston, Texas... hur ofta brukar man befinna sig först i New Orleans och sedan i Huston Texas? Inte ofta kan jag konstatera! Nu; ska fortsätta kolla på The Grammy Awards. Love it!

MARTI GRAS

Publicerad 2013-02-10 07:43:00 i Vardag,

 
 
 
'
När man åker med bil genom olika städer förstår man ibland inte hur otroligt häftigt det egentligen är! Jag menar, jag är i New Orleans och jag har liksom inte riktigt uppmärksammat det... istället har jag gått runt som om jag vart här hundra gånger tidigare. Så back to my day; idag spenderade vi hela dagen inne i stan. Först för att besöka ett museum om andra världskriget. Måste erkänna att de hade gjort ett bra jobb! Hade förväntat mig en amerikansk romantisering, men de hade faktiskt lyckats någerlunda bra! Önskar att vi hade haft lite mer tid för det museumet. Det enda frågetecknet jag hade var varför det befinner sig i New Orleans... känne lite som att det är lite fel destination på ett museum om andra världskriget?! Efter det var det dags för Marti Gras parad, som de säger är den största paraden i hela USA. Det var galet och otroligt underhållande. 3 timmar gick som en sekund och där stod vi med fyra påsar fyllda med halsband och gossedjur som de kastade ut. Ni skulle sett hur det såg ut när de kastade alla saker. Havet av människor som skrek och viftade deras armar för att de ska bli den utvald e till nästa grej som skulle kastas ut. Det låter fånigt, men det var riktigt kul. 
 
 
 
 
 
 

NEW ORLEANS

Publicerad 2013-02-09 01:21:00 i Vardag,

Idag arrivade vi i New Orleans, Louisiana! Trots att det var en tidigt kväll (gick och la mig klockan 9!) kunde jag verkligen inte vakna vid 06 imorse när alarmet pep. Istället snozade jag till 06.30 och då fick vi alla raska på. 3 timmar senare stod vi på en skola inne i stan och delade ut böcker. Så söta dessa små barn! En av böckerna som de i femte klass fick var en ordbok och Kelly frågade mig varför de skulle behöva den? Saken är att de flesta av dessa barn enbart har en bibel, eller annat religiös bok i hemmes som den ENDA boken. Så när de fick reda på att de skulle få ta hem en ordbok hoppade, bokstavligt talat, några av barnen upp och ned av lycka. Då kan man inget annat än att le! 

KELLY 11

Publicerad 2013-02-09 01:10:00 i Vardag,

 
 
Igår fyllde Kelly hela 11 och det firades på restaurangen "Coch On The Walk" i Jackson, Mississippi. Du har två val. Chicken or catfish. Sedan överraskades Kelly med en Justin Bieber tårta...! Hon är inte kär i Justin så hennes ansiktsuttryck var hur roligt som helst! Bra dag! 
 
 
 

SKRIV PÅ DIN VÄGG

Publicerad 2013-02-07 07:28:00 i Vardag,

William Faulkners vägg. Btw, en författare, för de som, liksom jag, inte visste vem han var. 
 
Hatar att jag trött som en ko sitter uppe till 1 varje dag för att det är den enda lediga tid jag har... man måste ta det man kan få och detta är unfortunately vad jag får. Imorgon är det Kellys födelsedag och jag har pysslat med finaste födelsedagskortet! Okej, kanske överdriver, men jag la ned mycket arbete på det så måste ta lite cred! Imorgon far vi dessutom vidare till Jackson, Mississippi! 
 
 
 
 

TUESDAY

Publicerad 2013-02-06 03:43:58 i Vardag,

 Besökte "The Duck Walk" på Peabody Hotel. Det började som ett skämt och slutade i rena rama succén. Så varje dag klockan 11 tar några ankor hissen ned till lobbyn och badar i en fontän till klockan 5 på eftermiddagen då de tar hissen upp till sitt rum igen. Massa turister redo med kamerona enbart för att se 4 små ankor. Hur galet? 
Vi besköte Sun Studios där bland annat Elvis spelade in hans album. Här står Anton och försöker. 
Avslutninsvis åt vi på Hard Rock Cafe, som alltid när vi hittar någon. Åt godaste kyklingsallad-mackan ever. Så god! Barnen var lite allmänt vilda och nu sitter vi äntligen här hemma och jag kan äntligen ta några djupa andetag! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

THE GREAT GATSBY

Publicerad 2013-02-05 08:10:00 i Vardag,

 
 
 
 
 
Eftersom jag inte kan låta bli att dela med mig av min excitement så måste jag bara säga att ni MÅSTE se denna trailer. Alltså. Det är inte bara för att jag har en grej för DiCaprio, men hela filmen verkar grym. Kan det bli maj typ NU?

FÖRSTA GÅNGEN

Publicerad 2013-02-05 08:01:00 i Vardag,

Barn idag... Anton står alltså och tar kort på sig själv! 
 
Fick äntligen lite tid för mig själv och kunde gå och kolla på den efterlängtade filmen: Djangio Unchained. 
 
4 Februari. Jag och barnens mormor är ensamma, då deras mamma har åkt till DC för lite jobb. Vi besökte Gibson Guitar Factory, tyckte det var lite awesome. Därefter att jag hjälp till att få igång barnens olika skolarbeten hade jag äntligen fri tid för första gången på 5 veckor! Kändes jätte konstigt... hade liksom ångest över att jag gick runt och var ledig... när jag egentligen är värd det och dessutom behövde en rast. hur konstigt är inte det? när man väl får vara lite fri får man ångest över det. bara tacka och ta emot. spenderade i alla fall en hel del tid på mångas favvo affär: target. Sedan var det äntligen dags för BIO! första bion som jag kollat på helt själv... läskigt, men kunde verkligen inte varit mer perfekt destination för filmen. Vi har läst om färgade slavar hela förra veckan och filmen handlade om just det, dessutom utspelade den sig i Mississippi och vart befinner inte jag mig än just där!? 
 
 

I HAVE A DREAM

Publicerad 2013-02-04 04:46:11 i Vardag,

 
 
 
 
Idag har jag gjort lite allt möjligt. Började med att jag hade tid att ringa hem och lite sådant och fortsatte sedan med att jag fixde med tvätten. Tvätt historian slutade lite halvdant, då någon av barnen hade glömt en krita så kläderna blev blå-fläckiga. Jag får inte panik då jag vet att alla fläckar i USA går bort...! men Kelly får spel och ringde sin mamma som hämtade deras mormor på flygplatsen... Är det en sak här i världen som jag verkligen VERKLIGEN inte klarar av så är det när folk ringer i panik till någon och frågar vad JAG ska göra, utan att JAG ens frågat om hjälp. Åh, blev så irriterad så jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Slutet gott allting gott, vilket betyder att fläckarna helt försvann efter en andra tvätt. 
 
Förutom det så besökte vi National Civil Rights Museum i Memphis, där även platsen där Martin Luther King blev skjuten är. Hade i ärlighetens namn ingen aning om vad hans en gjorde, men efter besöket måste jag säga att jag vart riktigt rörd. Beundrar människor som riskerar hela sitt liv åt att hjälpa andra människor. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HOMESCHOOLING

Publicerad 2013-02-03 06:40:27 i Vardag,

Sitter och googlar infromation om hur man får barn motiverade i skolan.... måste verkligen finna en lösning till att de känner sig så omotiverade! 

LITTLE ROCK, ARKANSKAS

Publicerad 2013-02-03 06:38:00 i Vardag,

 
 
Stat nr 12 på min karta. Körde 2 timmar till Little Rock Arkansas för att besöka "Bill Clintons presidential library". Lärorikt för de äldre, men barnen tyckte det var mindre intressant. Antar att det är förståligt. Kom hem och kollade på Monsters Inc. tillsammans med Anton och nu är vi alla slut. Måste tillägga att jag valde att hoppa över snabbmat för att laga koktkorv. Amerikaner som de är kollade de på mig med sne blick och undrade vad det var jag höll på med... antingen grillar man korven eller stoppar den i mikron. Men kokar? Nej, tar allt för lång tid tyckte de! Jag tycker om det iaf! 

FIRST BOOK

Publicerad 2013-02-02 07:18:33 i Vardag,

 
 
Kan inte låta bli att le varje gång jag tittar på den sista bilden. Så himla underbar! 
 
Så idag gav vi böcker genom First Book till barn som inte riktigt har möjlighet att äga sina egna böcker. Jag tycker det är coolt att Brenda gått in för att göra detta! Samtidigt så får de reda på vad vi har för oss och kan på så sätt följa med oss på våra äventyr! Btw, har jag talat om för er att Anton och Kelly har bloggar? Hela vår resa har en hemsida som ni kan kolla in HÄR.  
 
 
 
 
 

MISSISSIPPI

Publicerad 2013-02-01 01:24:33 i Vardag,

¨
 
Hej! En ny stat idag igen... Mississippi! Kelly frågar alltid alla; "can you spell Mississippi without the I?"... klura på det ni! Idag var lärarjobbet tufft. Speciellt för en 19 åring som inte har någon ide om hur man är lärare... har liksom ingen som helst kunskap. Matten är nog svårast... inte att lösa problemet, men att förklara för en 10 åring på engelska är inte det lättaste jag gjort.... Trotts detta lever jag alltid i slutet av dagen! 
 
Imorgon har vi vår första "give away" i Memphis, Tennessee vilket betyder att vi ska ge böcker till barn på en skola där de inte har råd att köpa nya böcker. Kommer bli en upplevelse! Jag ska agera fotograf och ni vet nog hur jag känner inför det? 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela