marinainusa.blogg.se

MOI

Publicerad 2013-05-31 03:07:00 i Vardag,

 
 
 
 
 
 
Här har ni mig, fortfarande bara 19 (för en dag till), i Alaska, Grand Teton National Park och någon annanstan... Jag tror jag hamnat i en modekris...verkar som att jag använder samma kläder hela tiden.... awkward. LÄNGTAR tills jag kommer hem och slipper ora mig för att smutsa ned och ta sönder mina underbara kläder. Så mycket skitkläder jag kommer kasta innan jag åker hem... lika bra det! 

YELLOWSTONE NATIONAL PARK

Publicerad 2013-05-31 02:36:58 i Vardag,

 

 
 
 
 
 
Yellowstone! Kan inte med ord beskriva allt man kan se i Yellowstone... det är så himla häftigt ställe! Nästa gång jag kommer hit ska jag ta min super-atletiska-bf och så ska vi gå alla vandringsleder som går att gå och vakna tidigt med kameran i högsta hugg. Vi hade spöregn och kalla fötter, men trotts det så var det hur häftigt som helst! 
 
Vi spenderade en dag i Grand Teton tillsammans med Bs vän som är biolog och jobbar för Panthera, så han visade oss vad han jobbade med vilket är att forska om mountain lions. Så vi vandrade och hittade dessa katters mat... och så satte vi upp kameror och så vidare. En upplevelse för sig som är svår att beskriva!! 

CRATERS OF THE MOON

Publicerad 2013-05-25 06:00:15 i Vardag,

Idag besökte vi Craters Of the Moon National Park i Idaho. Hur coolt som helt! Grottor bildade av lava... hur coolt (hej tönt)?! Imorgon är det 1 vecka tills jag fyller 20. 20? Var försvann tiden? 

SNÖ?

Publicerad 2013-05-24 06:44:33 i Vardag,

 
 
 
Glacier National Park, hur otroligt vacker är det inte? Vi tog en (ca) 10 km vandring för att se en glaciär, men blev stoppade av en snöbetäckt vandringsled. Dessutom rann det vattenfall under snön, så vi ville inte riktigt riskera våra liv... Vi fick en otroligt fin utsikt och vi sprang inte på några björnar som vandrarna innan oss hade gjort. Tur det säger vi! 
 
Imorse när vi vaknade upp och kollade ut genom fönstret såg vi inget mindre än flera cm nysnö! 23 maj är alltså mitt rekord för sen snö. Inte ok. 
 
 
 

CANON EOS 400D

Publicerad 2013-05-20 06:17:05 i Vardag,







 
 
 
 
Här kommer lite bilder som är tagna med min gamla systemkamera eos 400D. Allt från Grand Canyon till Alaska! 

MONTANA

Publicerad 2013-05-20 06:12:59 i Vardag,

 
 
Glacier National Park. Montana bjuder på superfin natur, tack säger vi! Ikväll han vi också kolla på melodifestivalen på svtplay här på andra sidan Jorden. 

ÄNTLIGEN!

Publicerad 2013-05-19 08:48:00 i Vardag,

 
Ni som känner mig vet hur exalterad jag är för filmer med Leonardo DiCaprio... och ni som snackat med mig senast vet hur inne jag varit i boken om Zelda och, självklart, The Great Gatsby. Så idag när jag sa att jag längtade ihjäl mig efter den dagen då jag skulle få se filmen så fick jag faktiskt möjlighet att ta bilen och gå på bio. De sa att jag skulle äta lite popcorn, men jag kunde inte för allt i världen köpa något att äta för jag var så otroligt förväntansfull..! Älskar den, satt med gåshud under hela filmen. 

SEATTLE

Publicerad 2013-05-18 04:27:51 i Vardag,



 
 
 
Seattle by day and night. Fin regning stad. Man vet aldrig vad man ska ta på sig... 

ALASKA PHOTOS

Publicerad 2013-05-18 03:31:04 i Vardag,

 
 






 
 
 
 
 
Skagway, Juneau och Ketchikan. Love, Love and Loooove Alaska. 
Skagway var verkligen den bästa staden av alla de tre. Jag skulle utan tvekan kunnat stanna där för resten av mitt år i USA.... inte bara för att vi faktiskt gjorde häftiga saker (helikoptertur och klättra...) men för människorna! En av killarna som hjälpte oss när vi klättrade funderade liksom på att ta en ryggsäck och skidor på ryggen och klättra upp för ett berg och åka skidor ned. Det skulle ta honom ca 2 dagar att göra allt det. Jag menar, när händer det någonsin? Inte så att det var liftar och plogade banor utan han skulle köra hardcore off pist... fortfarande helt i extas när jag tänker på det... de andra städerna var också bra, de bjöd på riktigt Alaska väder och valar. Men som sagt, Skagway kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. 
 

PORTLAND, SEATTLE AND ALASKA

Publicerad 2013-05-17 08:24:00 i Vardag,

 
 
Här kommer två bilder från Portland som inte kom med texten som jag skrev för någon vecka sedan. Har sedan dess varit på mitt livs resa. Vi lämnade husbilen i Seattle och satte oss på en kryssning till Alaska. Som, minuten efter att vi kommit fram tills Skagway, blev min favvo stat av 21 besökta. Jag skulle, utan att blinka, kunnat spendera en hel sommar i Skagway utan problem. Alaska är en sådant där ställe som man bara måste åka till för att verkligen uppleva det. Det räkte inte med att det var underbart, men vi hade extremt tur med vädret. Till och med Alaskaborna tog upp sina mobiler och tog kort på solen... när det regnade några dagar senare meddelade de oss att detta var deras fina väder. Så är det någonting som jag rekommenderar så är det att ni någon gång i eran livstid besöker Alaska. Sedan om ni hade en dålig tid så kan ni meddela mig. 
 
Som ni kanske räknat ut så har jag 2000 bilder därifrån... så ni kommer få vänta lite på bilder... 
 
 
 
 
 

OREGON

Publicerad 2013-05-06 08:30:17 i Vardag,

De stunder som jag får för mig själv och där jag har friheten att uppleva och utforska städer på mina egna villkor är de ställen som kommer ligga mig käras i minnet när allt detta är slut. Skrikande barn och irriterande moment kommer vara bortblåsta och kvar kommer detta fina och kära minnet av favvostad 3; Portland, att finnas kvar. New York, San Francisco och Portland, så lyder min lista än så länge. 

CRATER LAKE

Publicerad 2013-05-02 05:12:17 i Vardag,

 
Inte trodde vi att vi skulle möta på 2 meter snö denna morgon när vi vaknade upp och det var 20 grader ute... Man kan aldrig vara beredd på allt! Även fast det låter hel konstigt så kände man sig ändå så himla glad av att se lite snö... konstigt men sant! 
 
 
 
Det gör mitt hjärta varmt att se sol, vatten och träd. Jag vet att mina ögon formar sig som hjärtan i New York och diverse storstäder men det skadar aldrig att älska den natur som omringar oss. Idag är första dagen på denna resa som jag blev avundsjuk på mig själv. B sa idag att hon var ledsen för att vi spenderade min födelsedag i North Dakota, men jag kan inget annat än tycka att det är det bästa stället att fira min 20-års dag. På ett ställe där jag aldrig varit förut, liksom mina andra två födelsedagar. Kommer bli bra.

OREGON

Publicerad 2013-05-01 06:31:00 i Vardag,

 
Ny stat idag; Oregon! Vi besökte Oregon Caves, små grottor i berget som skapats av att vatten sipprat in i sprickor och frätt bort berget inifrån. Om jag skulle vara en naturvetare så skulle jag tycka att dessa saker skulle vara intressanta att forska om. Tycker i och för sig det nu med, men ni förstår... Jag tyckte detta var lika coolt, om inte ännu coolare än Carlsbad Cavers (megastora grottor...). Denna var mindre så man var tvungen att ducka och se upp för smala gångar. Vi kom sedan fram till en campingplats mitt i skogen med bästa wifi jag mött på.... i alla fall när man befinner sig mitt ute i ingenstans. Glad Marina som kan underhålla sig med film om kvällarna. Btw, läser bästa boken som Fitzgeralds fru Zelda, låter helt random men den är verkligen intressant! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela