marinainusa.blogg.se

ALABAMA

Publicerad 2013-01-31 04:01:24 i Vardag,

 
 
 
 
En ny stat idag; Alabama. Stannar i huvudstaden Montgomery för lite historia för att lämna staten imorgon. Måste säga att det har varit bra än så länge. En riktig liten sydstats-stad. Gratis internet för den som behöver och alla restauranger stänger klockan 5. Nöjda är vi i alla fall med vårt besök här! 

ROLEX 24 DAYTONA RACE

Publicerad 2013-01-31 03:31:20 i Vardag,

 
 
 
 
 
Så i helgen var vi i Daytona, Florida för att kolla på 24 timmars racet där. Grym upplevelse, då vi parkerade husbilen i mitten och sov där medan racet pågick. Dessutom lyckades Brenda på något sätt få biljetter så vi kunde komma in där alla körare var och där allt hände. Närmare än så kunde man liksom inte komma. känslan av att klockan 4 på morgonen sätta sig och kolla på medan de körde runt, runt, var helt obeskrivlig... verkligen en upplevelse! Måste dock medge att det susade i öronen ett bra tag efter att de hade slutat... haha 

JUSTIN BIEBER

Publicerad 2013-01-30 02:00:00 i Vardag,

 
 
 
 
I fredags när hade en helt ledig dag i Orlando bestämde jag mig för att vara den grymmaste och bästa au pairen. Anton skulle kolla sin brutna arm, jag och Kelly skulle fixa tvätten och på kvällen skulle vi hämta barnens pappa på flygplatsen. Så visa det sig att Justin Bieber hade konsert på kvällen 30 min från campingplatsen. Så medan vi fixade med tvätten fick vi reda på att flyget skulle vara försenat så jag frågade Kelly om hon ville gå på konsert och 15 minuter senare stod vi med två biljetter i handen. Inte de bästa plasterna, men trotts detta var vi båda hur nöjda och exalterade som helst! Så jag lykadades köra oss in till downtown Orlando och resten har ni på bild! Måste säga att det var awesome. Ni som inte tycker om JB måste ändå hålla med om att jag är grym? 

MANATEES

Publicerad 2013-01-25 04:05:47 i Vardag,

 
 
 
Idag gjorde, i alla fall jag, en väldigt äventyrlig sak... vi simmade nämligen med ett djur som kallas manatees (vet inte vad de heter på svenska....)! Hur galet? De är som stora elefenter/kosor som lever i vattnet och Florida är deras favoritställe. Så vi tog på oss våtdräkterna, satte på oss snorkeln och begav oss mot deras lilla plats här i Homosassa Florida. Det var nog en av de coolaste sakerna jag gjort. Vi simmade med dem och klappade dem och de är som superduper stora lugna hundvalpar!
 
Imorgon åker vi tillbaks till Orlando för att hämta upp barnens pappa som kommer på besök och sedan är det dags för Rolex 24 Daytona Race! + att det verkar som att vi kommer få vara där alla racerförare är + att jag det rykas om att McDreamy kommer att vara där... hur awesome? 
 
 

LAST COUPLE OF DAYS

Publicerad 2013-01-24 05:42:00 i Vardag,

Insåg att jag faktiskt kunde köpa eget internet... eller vad man nu kallar det. På lite olika ställen har de något som kallas boingo wifi och det har funnits på 90 % av alla campingplatser vi varit på... kostar bara 10 dollar per månad så nu har jag i alla fall internet på datorn varje kväll... eller i alla fall de flesta kvällar. Dock så var det sämst här då det tog hundra år att ladda upp bilderna... I ALLA FALL 
Key West, hej Mexikanska Golfen och värme! 
 
 
 Everglades, alligatorerna låg lite var stans och här klappar Anton en av dem! Om man borser från att han står några meter ifrån, hehe... vi har fått sett en hel del konstiga djur, men alligatorerna slog nog allt. 
 
 
Henry Ford och Tomas Edison Winter Estate. Eftersom en del av barnens skolning är att lära sig historiska saker så åker vi till en del museum runt om som ni kanske märk och detta var ett av dem! Ganska intressant att få lära sig om alla dessa människor och sedan få gå och se vart de bodde och hur deras uppfinningar/böcker och andra framgångar ser ut i verkligeheten.
 
 
Idag var vi och besökte Winter The Dolphin i Clearwater. En delfin utan svans-fena, ganska intressant historia... de har gjort en film om det som heter Dolphin Tale och barnen var stormförtjusta över att få se henne! 
 
 
Som ni kan se så är det fullt ös varje dag. Ibland undrar jag hur alla orkar... och visst dagarna har sina stunder. För det mesta är humöret uppe och nyfikenheten på världen tar över. 
 
 

DEN SJÄLVSLAGNE - MANDO DIAO

Publicerad 2013-01-22 05:10:00 i Vardag,

Jag lever! Får uppdatera från iphonen då det här med internet är icke-existerande här i usa... det finns en hel del som jag upptäckt att vi svenskar är mycket duktigare på och internet är en av dem. Är inte det konstigt? Har i alla fall konstaterat att jag saknar Sverige. Lite mer än vad som är nyttigt. Som tur är jag alltid upptagen med livet så jag hinner inte sakna hemma allt för mycket innan jag har två barns behov att prioritera. 2-barns mamman Marina. Känner mig inte helt redo även fast jag med min vilja lugnt skulle kunna vara mamma åt 2 barn vid 19. någon gång i något annat liv var jag soldat. en tapper och envis en. för så högt som jag håller mitt huvud nu, medan jag simmar på djupt vatten, är enligt mig, ganska modigt. 

SOUTHERNMOST

Publicerad 2013-01-16 03:43:00 i Vardag,

 
För att sumera alla dessa inlägg så kan jag säga att det känns så konstigt att uppleva och se så många nya saker varje dag och ibland glömmer man hur lyckligt lottad man är! Även fast livet kanske inte alltid bjuder på det bästa så måste man vara tacksam över att man faktiskt får de möjligheter man får! Jag är säker på att mitt år här som "au pair" (eller vad jag nu mera är) kommer att vara ett av de bästa åren samtidigt som det kommer vara det tuffaste året, rent mentalt. Jag tror att allt är menat att bli och jag har en önskan om att dela med mig av det jag upplever, men de som känner mig RIKTIGT väl vet att om inte jag kan utföra det ordentligt. Alltså helt perfekt. Så kommer jag inte göra det... vilket i sin tur leder till att jag åker på en helt galen resa, utan att så mycket som en kotte där hemma har någon som helst aning om vad jag gör eller vart jag är... (förutom de allra närmaste då...). Jag vill liksom att folk som är intresserade av resor och USA också ska få se... Jag kanske är ute och cyklar... det kanske bara är amerikanerna här som har kört in det här med att "dela-med-sig-av-upplevelsen" -grejen i min hjärna. 
 
 
 
BTW; som ni kanske se så har vi en kille med bruten arm... livet med en 7 åring. 
 
 
 

KEY WEST

Publicerad 2013-01-16 03:28:28 i Vardag,

 
 
Så var det äntligen dags för oss och bege oss mot varmare slätter. Närmare bestämt; The Keys, därbland, Key West! Vi möttes av det ni ser på bild nr1, och ni förstår nog hur lyckliga vi var över det! Senare på kvällen besökte vi den mest bisarra puben jag någonsin varit på. väggarna var alltså fyllda med dollarsedlar. Blev nästan äcklad av tanken att folk slösar så mycket pengar för att locka till sig kunder. Så många människor som behöver hjälp på vår Jord på grund av bris på pengar och folk väljer att stämpla dem på väggara på någon pub? 
 
 
 
 
 
 
Key West har en riktigt cool historia. Det är egentligen en massa öra som ligger ute i mexikanska golfen och förr kunde man enbart ta båten ut dit, tills en man beslutade sig för att slösa 80 miljoner dollar på att bygga en järnvägsbro hela vägen till den allra sydligaste ön! Mycket smart tyckte han att han var. Den slutade dock användas, först av pengarskäl och nu av säkerhetsskäl. Därför har de sågat av delar av den, så att folk inte kan ta sig över genom den bron, utan är tvugna att den den "nya" bron. Ganska coolt att tänka att om inte han hade byggt järnvägen så skulle landet aldrig beslutat sig för att göra en "riktig" bro och då skulle vi aldrig besökt detta ställe med vår lilla husbil! 
 

CUMBERLAND ISLAND

Publicerad 2013-01-16 03:16:00 i Vardag,

 
 
Det finns många fascinerande platser som många människor inte känner till och Cumberland Island är en av dem. En liten ö i Georgia vars förre detta ägare, familjen, Carnegie är mycket intressant! Inte nog med historia, ön är fylld med natur som aldrig skådat förr... vi tappade till och med bort oss när vi skulle gå till stranden... rädslan över att vi inte skulle hinna till sista båten var stor, men som tur var gjorde vi det! Dock trodde Anton att han såg en vildkatt för han kom skrickande mot oss när vi var mitt i "djungeln"... jag är däremot säker på att det "bara" var en vildgris.

HEJ IGEN!

Publicerad 2013-01-16 02:47:22 i Vardag,

I'm back! Har inte haft möjlighet till wifi på de senaste dagarna så kunde inte uppdatera här. Så plötsligt började internet fungera! Perfekt nu på kvällen så jag kan visa er vad jag haft för mig!! 
 
Förra veckan var vi bland annat i Jacksonville, FL för att besöka en radiostation. Han som höll i det är min hostmoms kompis så vi åt med han och hans familj på kvällen! Vi var också på museum, där av rymdbilden.
 
 
 
 
Sedan var vi också och besökte Saint Agustine, FL som sägs vara den äldsta staden här i USA. Var spankst från början och där av ser hela staden vädligt europeisk ut! 
 
 
 
 
 
 

SÖNDAG

Publicerad 2013-01-07 04:12:00 i Vardag,

Jag kunde kort och gott glömma min slappisdag idag... men den slutade bra ändå! Vi hade något som heter "potluck" där alla här på campingen tog med sig var sin rätt och sedan delade alla. Det blev som en stor buffé med massa mat och massa dessert! Önskar ni kunde få se vad det finns för människor här. Jag är så dålig på att skriva om händelser så att ni förstår, vilket är supertråkigt då man skulle kunna skriva en väldigt fin berättelse om bara dagens bravader. 

THE CIVIL WAR

Publicerad 2013-01-06 05:04:46 i Vardag,

 
 
 
Idag har vi spenderat mer än halva dagen ute på något fort i Florida... ganska kalt, blåsigt men intressant. Höjdpunkten var pland annat glassen på donken när vi åkte hem. Har haft extrema carvings efter glass! Imorgon är det söndag vilket betyder latisdag, barnen har ingen skola och allt kan vara stressfritt. I alla fall för min del. Eller man kan jag ju alltid hoppas!

BY NIGHT

Publicerad 2013-01-04 04:03:00 i Vardag,

 
 
Testade en gång till med bilderna och lyckades ha tålamodet att ladda upp två bilder! Så på vår näst sista dag i Orlando spenderade vi 12 timmar inne på universal. Vilket var lite halv galet... men vi hann göra allt alla ville! Så vid klockan 10 på kvällen satt vi och åt middag inne på Hard Rock Cafe, utan någon som helst tidsuppfattning. Mätta, utmattade och glada gick vi sedan och la oss sent på kvällen. 
 
 
Idag däremot är vi fortfarnade i Kingsland, Georiga. Här ska vi vara til nästa fredag då vi tar vårt lilla hus och återvänder till Florida för att besöka de lite sydligare delarna! Ni ska se campingplatsen här... det är som att leva i en film. Det springer runt höns, camparna är permanenta invånare på detta ställe och ägarna är ett par australienare med fyra barn. Vilket är en av de bra sakerna med detta ställe, då våra barn har några att vara med då de inte har "skola", som dessutom började idag...! Jag missade dock en hel del av den då jag försökte få ordning på all tvätt som samlat på sig under denna vecka... lyckades till och med nästan ta sönder en tvättmaskin för att jag råkade stoppa in en massa tvätt... inte mitt fel att jag försöker vara ekonomisk?! Stört dyrt om man ska hålla på och tvätta lite tvätt i taget... hehe. 

SEGT

Publicerad 2013-01-04 03:44:52 i Vardag,

 
Det tog mig 30 min att ladda upp denna bild... så ni kanske har försåelse om jag säger att jag inte orkar ladda upp några fler bilder ikväll heller? Denna är i alla fall tagen i Legoland då vi satt och väntade på att solen skulle gå ner så att fyrverkerierna kunde börja. vi fick glasögon som gjorde så att fyrverkerierna såg ut som lego. Ganska coolt faktiskt! 
 
 
 

NÄR JAG VAR 17 ÅR

Publicerad 2013-01-03 04:29:30 i Vardag,

åh, önskar verkligen att jag kunde dela med mig av bilder... men stället vi är på har segaste internetet då 1 bild tar typ 30 min... så struntar i det ikväll och testar det imorgon..!
 
 
ville bara säga GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN UNDERBARA KATJA! 17 år!?!? hur kan tiden gå så fort? känns som det var igår hon var 10... älskar och saknar dig honey ♥
 
 
 
 
 

SÖMNIG

Publicerad 2013-01-02 06:16:31 i Vardag,

två väldigt hektiska dagar har passerat då vi kommit hem sent på kvällen och därmed somnat direkt, så jag har inte haft någon möjlighet att föra över några bilder eller skriva här. Tänkte bara meddela att jag inte glömt bloggen och att det förhoppningvis kommer en uppdatering imorgon!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela