marinainusa.blogg.se

JAG TRIVS

Publicerad 2012-10-28 17:22:00 i Vardag,

En liten fågel viskade i mitt öra att jag inte trivdes så bra här, så tänkte bara set the record straight... så är INTE fallet! Jag älskar det här! Visst, vissa dagar är lite mindre bra, MEN det finns fler underbara dagar än dåliga så NEJ jag är inte missnöjd alls! Är omringad av fina människor i en stat som jag älskar mer och mer för varje dag som går. Hoppas alla förstår det! 

LÖRDAG

Publicerad 2012-10-20 22:25:00 i Vardag,

okej, "ibland känns det tomt" inlägget kom två gånger och riktigt SÅ tomt känns det inte! Igår tillbringade jag kvällen inne i downtown Raleigh och kan säga att det var som f*n. Hur mysiga cafeer som helst och allt var bara helt underbart! Åt på ett kebabställe som var hur gott som helst och sedan strosade vi runt i stan med var sin chai latte. Kunde inte ha varit en bättre avslut på fredagen! Speciellt när jag tillbringade fyra timmar på NC state fair med två barn.. ganska så ansträngande kan jag säga! Man vill ju helst ha båda fastklistrade vi en med tanke på hur mycket konstigt folk det finns där!
 
Idag började jag dagen tillsammans med Sofia på gymmet. 1 timma på löpbandet, 30 min sim och 1.5 klättring. Alltså, förstår ni vad jag känner för att göra nu?!? Som tur är har jag inte barnen förens om 1.5 h så kan vila upp mig. Funderar på att baka kanelbullar... har tjatat om de i flera veckor nu, men lyckas aldrig hitta tid för att baka den (Mimmi, Sofia, ni vet vad jag menar..) så ska se till att göra det ikväll tillsammans med det barn som vill. 

IBLAND ÄR DET TOMT.

Publicerad 2012-10-18 16:02:05 i Vardag,

Hösten är so not min årstid. Tänker allt för mycket. Det är extra svårt när man mestadels tillbringar tid med sig själv. Från skola och massor med folk runt sig till två barn och ett stort tomt hus. Förstår inte människor som lever isolerat, vad är det för meningen med livet då? 

MUSIC

Publicerad 2012-10-17 05:48:00 i Vardag,

Åh vad trött jag är. Var precis med Kelly och hennes kompis på konsert vid NC state fair, som en värst stora grejen här. Vi kollade på American Idol vinnaren Scotty McCreery, country musik och så North Carolina som det kan bli. Ganska awesome att få uppleva det. Insåg också att det är väldigt awkward att de alltid sjunger nationalsången innan olika tillställningar och att jag alltid är den som INTE håller handen på hjärtat och INTE sjunger med. Jag är det svarta fåret som står och kollar på medan andra gör sin plikt. Tycker personligen det är lite dumt att man ska stå på det viset, men antar att det är det som gör USA till USA och amerikaner till amerikaner. 
 
Förutom det så fick jag ryck på allt som har med kurser och göra och beslutade mig slutligen för att själv betala en weekend kurs i December. Så då ska jag äntligen få åka till Washington DC! Ska blir så grymt skönt att bocka av 4 Creds (av 6) + huvudstaden, då den unfortunately inte finns med på nästa års karta. Nu ska jag bara se till att resterande 2 Credsen betas av och sedan är jag klar med dessa förbannade så kallade "collage kurser"... ! 
 
 
Other than that så rullar allting på. Ska försöka ta Top Rope Belay Certification imorgon, vilket gör mig stört nervös. Alltså inget speciellt... lite knutar och lite sådant, men stört pinsamt om jag misslyckas då jag råkar tillbringa en hel del tid där... Då blir det riktigt awkward! 

WHAT A DAY

Publicerad 2012-10-12 06:11:00 i Vardag,

 
 
Ska börjar skärpa mig och verkligen skriva ned vad som händer under dagarna. Mamma fick en chock när hon fick höra att jag tänkte köpa en skrivbok att skriva ned allt, "MEN Marina, inte ska du skriva för hand när du har en mac och ipad?!" Mamma, mamma.... see, the point is att jag råkar tycker om att köpa fina skrivböcker... så det är liksom en stor glädje i hela den processen... haha. 
 
Har verkligen haft en super dag när det gäller träning och en supervecka angående barnen. "testa den nya au pairen - perioden" är snart borta vilket i sin tur leder till att det blir lite mer lugn och ro i huset. Dock finns det förstås stunder då det kan brista... men det gör det ju för alla människor. Den enda som har varit dåligt idag var att det uppstod en incident då jag kom 30 min försent för att hämta Anton från skolan.... förvisso inte mitt fel men det kändes inte alls på topp. Har liksom 15 min att ta mig från tjejens guitar klass i downtown Raleigh till skolan vilket är helt omöjligt med tanke på hur trafiken ser ut klockan 5 på eftermiddagen... + att det hade skett en trafikolycka vilket gjorde det hela ännu svårare. Slutet gott allting gott. Dock avskyr jag verkligen att vara sen... vilket många vet om då jag alltid är först på plats. Här i USA har det dock varit det motsatta... alltid sist. Förhoppningsvis vänder det någon dag.... 
 
Så idag kan jag äntligen bocka en sak i min "to do lista" : joggade nämligen 1 mil, vilket är hur stort som helst haha. Ställde mig på bandet och kände att "ja idag orkar jag allt", så tänkte först springa 40 min och sedan tänkte jag men 50 min klarar jag och då kom Sofia också och hurtig som hon är så säger hon att "självklart klarar du 60 min!!" Så ja, där stod jag, inte ens trött och joggade i 60 min. Aldrig någonsin hänt förut. Inte var det slut på hurtigheten där inte, sedan blev det styrka och sist men inte minst så avslutade vi med att sola ute vid poolen. Det är oktober och det går att sola?! Hur galet är inte det på skala 1 till 10? Anyway, fortsatte dagen och vid 9 då jag avslutade mitt jobb, sa godnatt till barnen så fortsatte jag min färd mot klättringen. Vilken TUR att de har öppet till 11 för fyyyyy vad underbart det är att få klättra efter en lång dag. Toppade verkligen en bra dag. Känns som det var en evighet sedan jag vaknade upp i morse och kände mig helt tom och tråkig. Stannade i alla fall där tills de stängde, och tur var väl att de gjorde det för mina armar är som spagetti... inte nådigt att det kan vara så himla jobbigt... kändes så extremt tråk att jag nästan klarade en V1... är liksom fortfarande fast på V0 vilket typ ... inte så himla svårt... hahahaha, nu undrar ni vad som hänt med Marina egentligen, men sanningen är den att när man sitter i en stad som inte direkt är New York så måste man helt enkelt hitta på något om dagarna som INTE är att sitta och läsa en bok eller sitta på sitt rum och hänga på netflix hela kvällen. Speciellt när det finns olika typer av aktiviteter runt om, då amerikaner är helt galna i aktiviteter. Så eftersom jag blev introducerad till klättring och jag verkligen tyckte om det så har det bara blivit så att jag hellre åker dit än att sitta och inte göra någonting. Sen att jag håller på och tjatar ut det för er är en helt annan sak. Det får ni helt enkelt ta :) 
 
 
SIST MEN INTE MINST, måste jag nämna att det är världens bästa Sofies födelsedag (eller det var... 00.10) ! ♥
 

HÖST

Publicerad 2012-10-08 19:00:00 i Vardag,

Så var det måndag igen. Veckorna flyger fram, speciellt helgerna. Saknar skolan lite faktiskt... och alla människor hemma. Speciellt nu när hösten är här (i alla fall för dagen). I Lördags var det över 25 grader och idag är det 12 och regn. Snacka om att frysa rumpan av sig. 
 
 
I helgen så åkte Vi till Washington i North Carolina. Alltså inte huvudstaden utan en liten stad. Vi blev bjudna på segling GOD mat och trevligt sällskap. Kunde inte ha begärt mer utav helgen! Kom hem och blev glatt överraskad av barnen som var hur glada och mentalt utvilade som helst. De hade nämligen campat i bergen och det märks verkligen. Så underbart att alla var så pass avslappnade. Vilket gör den här veckan lite mindre jobbig. Även fast det verkar som att jag ska jobba varje kväll i helgen... Får väl komma på något kul att göra helt enkelt. Kommer ordna sig. Bara den här måndagen går fort så kommer veckan bli bra. Inte bara barnen som inte är förtjusta i svenska skolan... 

TORSDAG

Publicerad 2012-10-05 03:02:12 i Vardag,

Åh, hatar när man är uttråkad. Vill egentligen inte sitta hemma, men klockan är liksom 9.. och jag vet att om inte jag ligger och sover snart kommer jag vara död hela dagen imorgon... vilket skulle vara hur jobbigt som helst. Måste låta bli och tänka att jag faktiskt kan traska ut då det mesta fortfarande är öppet.. men som sagt, då kan jag säga hej-zombie-fredag. Så därför säger jag god natt! 
 
BTW, gjorde en helt ok potatisgratängs-liknande-sak. Ganska god blev det! Så nu vet ni det :) 

.

Publicerad 2012-10-05 02:58:29 i Vardag,

S:  Skype it is! Typ på kvällen vid 6-7? 
 
 

LET ME TELL YOU WHAT I'M GONNA DO.

Publicerad 2012-10-03 05:44:00 i Vardag,

OKEJ, eftersom att hela min text verkar vara borta så får jag helt enkelt börja om från början. SÅ ikväll var jag alltså och åt glass tillsammans med några tyska tjejer. Super mysigt och superskönt att äntligen prata det språk som jag kom hit för: engelska. Vi hamnade tillslut på target... typ klockan 10 på kvällen och kollade runt på lite saker... hatar target... har nog aldrig gått in där utan att ha gått ut många dollar fattigare. Vi skildes åt vid halv 11 och här sitter jag nu och försöker lista ut hur jag ska få allt att fungera imorgon. Först är det "walk to schoolday" vilket betyder att jag måste parkera bilen vid en park lite längre bort från skolan och gå hela vägen dit tillsammans med två morgontrötta barn... förhoppningsvis finns det fler morgontrötta skolbarn så att de kan tjura tillsammans, då slipper jag bli måltavlan. Efter det har jag tänkt ta mig tillbaks till bilen så fort som möjligt och befinna mig på gymmet senast klockan 9. Sedan har barnen tandläkare så de måste ut från skolan tidigare och efter det är det fort till klättercentret, vilket betyder att jag kan spendera min tid där as well! Om det inte vore för att jag skäms lite över min dålighet - i jämförelse med andra - så skulle jag åka dit varje dag... måste bara komma över det faktum att alla inte alls bara kollar på mig... (ni vet den där känslan som man ibland får och som är obeskrivligt obehaglig och pinsam). På kvällen sen blir det bullbak hemma hos Mimmi då det råkar vara kanelbulledagen på torsdag! 
 
SÅ nu fick ni reda på hela min onsdag! 

GASH

Publicerad 2012-10-03 05:30:01 i Vardag,

OMG. orkar inte att jag skrev en superlång text och att den bara försvann...  killing me softly. 

HEJ DÄR!

Publicerad 2012-10-03 05:28:00 i Vardag,

S: klart att det är dig jag menar! Som du sa, vem annars skulle bry sig om hur jag joggar hahah? Klart vi ska! Ska bara bli bra först haha, tror du skulle vara bra på det.. du har starka armar... :) 






CARRY ON

Publicerad 2012-10-01 20:38:44 i Vardag,

 
 
BILDER! I och för sig bara två men det är bättre än inget! 
 
Idag började dagen som vanligt, sen körde jag i regnet och den extrema trafiken till gymmet. Sedan har jag skickat post till diverse grandparents och tvättat. Helt ok måndag än så länge. Har barnen hela kvällen, men vi ska till svenska skolan också så det blir nog inte mycket av ett problem (HOPPAS jag). 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela